SM i armbrytning avgörs i Vimmerby

-Vi blev glatt överraskade när vi fick beskedet att vi får arrangera SM i armbrytning 2014, säger Tommie Andersson.  Vimmerby Armsport ingår som en sektion i föreningen Vimmerby Kampsport vilka står som värdar för evenemanget och i slutet av mars fylls Vimmerby Mässhallar med brytare från hela landet.

-Det blir nog omkring 300 deltagare eftersom Vimmerby ligger bra till geografiskt , tror Tommie Andersson. Antalet brytare i Vimmerby Kampsport är inte så stort men föreningen har ändå rönt framgångar såväl nationellt som internationellt. Vimmerbys största hemmahopp är Olle Andersson som kan stoltsera med ett EM-brons från 2013. Olles förhoppning är att kvala in till EM och VM genom att placera sig minst topp två i sin klass på SM-tävlingarna.  

SM-tävlingarna är direkt kval till landslagsplats och det är således Sveriges elit i armbrytning som kommer att finnas på plats i Vimmerby i mars. 
- Det krävs mycket förberedelser inför tävlingarna och vi kommer att införa en del nya grepp som inte funnits på SM tidigare, säger Tommie Andersson  Samarbete med företag, organisationer och kommun är i full gång och Tommie Andersson påtalar att samtliga av de som vidtalats är intresserade av ett samarbete. Han vill i sammanhanget betona Ren Kraft som är en sammanslutning av föreningar i Vimmerby samt Vimmerby kommun med fokus på arbete mot doping. Här finns en viktig samarbetspartner i form av Vimmerby Energi. Vimmerby Energi står för ren och bestående kraft, en slogan som Vimmerby Kamsportsförening är mer än villig att ställa sig bakom. 


Fotograf: Amanda Lindgren 

Tävlingens logotype och tillika staty för bästa förening under tävlingarna är framtagen av Vimmerbykonstnären Anders Lindgren. Statyn föreställer två händer i tenn i ett armbrytningsgrepp och tillverkas av Bo Wiger, Vimmerby Tenn. Anders Lingren, 80 år fyllda, är en känd konstnär som finns representerad i kommunala och statliga samlingar, på Statens konstråd, i Smålands konstarkiv samt Länsmuséer. 1992 erhöll Anders Lindgren Vimmerbys Kulturpris.

-Det känns ärofyllt att en så känd och etablerad konstnär är kopplad till föreningen och tävlingen, säger Tommie Andersson.